Kérjük, hogy az általunk készített feliratokat, hardsub videókat NE töltsétek fel semmilyen videómegosztó oldalra sem. Köszönjük, és jó böngészést.

2011. november 19., szombat

Shounen wa Tori ni Natta

Üdv Minna-san! : )

Ezt a fansub oldalt arra a célra indítottam, hogy másokat is boldogítsak a fordításaimmal. ^,^ ~ Mivel hatalmas YamaPi, NewS és FT Island fan vagyok, a fordítások nagyrészt velük kapcsolatosak lesznek, de persze más projektek is megtalálhatóak majd. :3 ~ Egyenlőre csak én vezetem ezt az oldalt, szóval nagyon szívesen fogadok segítséget, legyen az fordítás, időzítés, tartalom készítés, akármi. Csak bátran. *,* ~ A welcome projekt pedig nem más mint a Shounen wa Tori ni Natta c. movie Yamashita Tomohisa főszereplésével. :)


Shounen wa Tori ni Natta
A fiú, aki madárrá változott




Részek száma: 1
Besorolás: Emberi dráma
Időtartam: 1:35 perc
Évszám: 2001

Főbb szereplők:

Yamashita Tomohisa as Nagashima Ken
Kazama Shunsuke as Koiichi
Nishimura Risa as Mizusawa Kira
Asano Yuko as Nagashima Naoko
Furuoya Masato as Mr. Nagashima
Tsugawa Masahiko as Watanuki-sensei
Takaoka Saki as Miyata-sensei
Asai Erina as Nagashima Hikari
Nakane Kusami as Nagashima Jun

Tartalom:


A 15 éves Kennek születése óta egy lyuk van a szívében. Emiatt nem tud rendesen járni, és a bal kezét használni. Ennek ellenére Ken nagyon bíztatóan tekint a jövőbe, és az az álma, hogy madarakkal foglalkozó iskolába és egyetemre járhasson. Mivel számára a madarak a teljes szabadságot jelentik, amit ő soha nem tapasztalhatott meg. Édesanyjával rendszeresen eljár vidékre, hogy megláthassa a legnagyobb hegyi sast, amit már egyszer kiskorában látott. Számára a sas az erőt jelképezi, így ha képes találkozni vele, akkor ő is olyan erős lesz, mint a sas. Erre gondol minden nap, miközben segíteni akar barátain. Bátran ajánlom ezt a filmet mindenkinek, nagyon megható történet a kitartásról, a reményről és a csoda igazi jelentéséről.


És akkor jöjjön a film:

Felirat: Ass Srt

Jó szórakozást! :)


18 megjegyzés :

  1. Szia Saya!

    Köszönöm a fordítást :D Nagyon szeretem Pi-chant :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon szívesen. Örülök, hogy örülsz, és az jó, ha szereted Pi-t, ugyanis sokmindent le akarok fordítani tőle, legalább tudom, hogy nem lesz felesleges. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én is köszönöm a feliratot:) Kíváncsian várom most mit fog a drága alkotni:D:D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen. :D Szerintem hihetetlen jól játszik. ^^

    VálaszTörlés
  5. Most néztem meg. Furcsa volt YamaPi-t ilyen fiatalon látni, és egészen meglepődtem, hogy már ilyen idősen is milyen kiváló színészi képességei voltak. A film fantasztikus volt, és bár előre tudtam, hogy nem lesz happy end, mégis elvarázsolt. A történetnek igazi mondanivalója van a bátorságról, kitartásról, fel nem adásról, barátságról, összetartásról. Pi-t eddig nem sok mindenben láttam, leszámítva pár doramát és ugye PV-t meg LIVE-ot, de nagyon szeretem. Ez a film pedig megérte a ráfordított másfél órát. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  6. Ugye? Ugye? :D Örülök, hogy ennyire tetszett, énis imádom. :) Nagyon szívesen. ^^

    VálaszTörlés
  7. Tegnap este végre eljutottam odáig, h végre meg tudtam nézni ezt a filmet, mert már nagyon kíváncsi voltam... Jelentem: nem kellett csalódnom! :):):) Nagyon elgondolkodtató és megható volt! Van mit tanulni belőle!
    Nem tudom ki, h volt vele, de én alig bírtam abbahagyni a sírást a film közben! Nagyon szép film volt! Köszönöm, h lefordítottátok! :):):) Imádtam! <3

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy tetszett. Igen, egyszerűen gyönyörű, énis nagyon imádtam. *-* ^^

    VálaszTörlés
  9. Kedves Saya nem tudnád ezt a filmet is újratölteni a mediafire-ra? Teljesen elvarázsolt YamaPi félénksége és szeretném megnézni milyen volt fiatalon. Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  10. Szia, persze, ha erre vársz akkor a többi előtt felteszem. :)

    VálaszTörlés
  11. Parancsolj, már fent is van. :)

    VálaszTörlés
  12. Újfent beigazolódott, hogy vak vagyok, mert ez a film eddig elkerülte a figyelmemet (amit így utólag nem bánok, mert legalább maradt még néznivalóm mostanra is). Ezt a filmet már korábban kinéztem magamnak, egy másik oldalon azt írták, majd fordítják. Fogalmam sem volt, hogy te már megtetted. :)

    Ez tényleg egy gyönyörű film, és engem is meglep, hogy már akkoriban is milyen jól játszott Yamapi. Számomra a legmegrázóbb jelenet az volt, amikor ráeszmél az állapotára, és megérti, hogy nem fog meggyógyulni. Az, ahogy mondja, hogy nem akar meghalni... Nagyon fájdalmas jelenet. Főleg, ha az ember belegondol, hogy nap mint nap élnek át ilyet gyermekek, családok, harcolnak az igazságtalanság ellen, amit az élet ró rájuk, és hiába reménykednek, hiába küzdenek, hiába kapaszkodnak a csodába. Én egész film alatt elképzeltem, mit éreznék, ha én volnék az édesanyja, hogy mennyire fájna a tudat, hogy semmit sem tehetek érte, hogy el fogom veszíteni, hogy minden igyekezete ellenére hiábavalóak az erőfeszítései. Borzasztó lehet így élni, tudatában annak, hogy a fiad haldoklik, és hogy egy nap talán a karjaid között veszíti el a harcot az élettel szemben.
    Viszont annál a jelenetnél, mikor megnyomja a csengőt, és rohannak be hozzá, és közli, hogy éhes, és vigyorog, mint a vadalma... Nem tudom, ha én lettem volna az anyja, mit csinálok vele! Hát basszus szegény csajnak kiugrott a szíve a helyéről, a kölök meg vigyorog, de úgy, hogy még a szeme is ragyog. Nagyon aranyos rész volt. :)
    Nagy veszteség lett volna kihagyni ezt a filmet. Ez tényleg igazán érték, főleg a mai világban, amikor már kevés ilyen témához nyúlnak hozzá, és inkább a mondanivaló nélküli szemetet ontják a filmesek.
    Azért annyit még megjegyeznék, hogy hihetetlen szerencsés Yamapi, hogy mennyire jó szerepeket kapott élete során. Még közel sem láttam tőle mindent (és felirat illetve videó hiányában sok mindent valószínűleg nem is fogok), de még egyetlen olyan dologba sem futottam bele, ami ne tetszett volna. Ráadásul elég sokszínű is a karakter listája... Csak sajnos a kora miatt egyre kevesebb szerepet fog kapni... Mondjuk apaszerepben szívesen megnézném. :)
    Köszönöm a fordítást, és az élményt, amit nélküled nem élhettem volna át a film nézése közben. Örök hálám...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted az ilyen filmeket, akkor nézd meg a Koizora c. sorozatot. Mióta leszedtem, szinte mindennap belenézek és jól kibőgöm magamat. Hihetetlen, hogy ilyen filmeket is tudnak készíteni. És az is, hogy a fiatal színészek ilyen tiszta szívvel és mély érzelmeket tükrözve tudják eljátszani a haldoklók érzéseit. Ez a sorozat keltette fel az érdeklődésemet az ázsiai drámák iránt.
      Saya köszönöm, hogy újra feltetted. Már szedem is és nézem. Majd leírom, hogy hogy tetszett.

      Törlés
    2. Köszönöm az ajánlást, mindenképpen beütemezem. Bár úgy látom, hogy van olyan része, ami megauploados volt, szóval még nem tudom, honnan varázsolom majd elő.

      Törlés
    3. Ha kell,akkor szívesen feltöltöm neked a Mediafire-ra.

      Törlés
  13. Tényleg nagyon szép film. Köszönöm, hogy a fordításotok lehetővé tette számomra, hogy ilyen gyöngyszemeket is megnézhessek.Lassan már nem lesz mit letöltenem innen,mert szépen lassan mindent leszedtem. YamaPi nagyon aranyos és profi volt ebben a filmben is. Érdekes volt látni, hogy miből lett a cserebogár. Nem csoda, hogy ilyen lazán és közvetlenül tudta végigcsinálni a koncertsorozatot, hiszen gyerekként is igazi profi volt. Az amerikai gyereksztárok ha híresek lesznek,akkor mind elszáll magától és isznak, drogoznak, aztán 30 évesen vagy elvesznek a süllyesztőben, vagy akkor kezdenek magukhoz térni. De YamaPi más. Ő megmaradt olyan kis aranyos,ártatlan,jószívű fiúnak. Sőt az idő múltával még inkább szerethetővé válik a drágám.Szerintem bármilyen szerepet fog kapni ezután, azokat is élvezet lesz megnézni.Köszönöm még egyszer a fordítást.

    VálaszTörlés
  14. Először is, nagyon szívesen mindkettőtöknek. :) A YamaPis dolgokból soha nem fogtok kifogyni, mert Ki-chan kövi dorija a Dragon Zakura lesz és persze Pi-chan sem áll le a forgatással. ^^ Audry, én is látni akarom apucinak, hiszen Ryonak is annyira bejött ez a szerep, hogy egymás után kapja az ilyen dorikat. :3
    Ez a film nekem is a kedvenceim közé tartozik. Nekem is az Audry által leírt jelenetek a kedvenceim. Amikor anno csupán ajánló videókat néztem róla, - amikor még semmit sem tudtam a fordításról, csak várhattam mások munkájára - Az orvosi rendelőben játszódó jelenetnél teljesen elszakadt a cérna és annyit sírtam egy videón, amit nem sok filmen teszek. Pi-chan hihetetlen játéka ennyire megérintett már egy 4 perc hosszúságú videóval is. Nagyon szeretem az ilyen témájú filmeket/dorikat. Az 1 liter könny, Koizora movie, dorama. Ezek mind nagy hatással voltak rám. Amit pedig a legjobban csodálok, az az erősség és a remény, ami bennük van. És van ilyen, nem csak a filmekben van így. Hiszen az 1 liter könny igaz történeten alapult, amit Aya naplója alapján írtak. Én is beleolvastam a naplóba és ezt az erősséget ott is ugyanúgy meg lehet tapasztalni. Nekem rengeteg erőt adnak az ilyen filmek. Ahogy Ken képes volt feldolgozni azt, hogy nem fog meggyógyulni, aztán képes úgy mosolyogni, ahogy azt tette a csengős jelenetnél, egyszerűen elvette az eszem. Az a jelenet a mai napig az egyik kedvencem az ilyen témájú dorik között. Keresgélni fogok ilyen témájú filmek után, és már gondoltam Kame Yuuki című moviejára, amit még nem volt alkalmam megnézni, de már nagyon kíváncsi vagyok rá.

    VálaszTörlés
  15. Dragon Zakura ♥♥♥ Nagyon várom ám! :D

    Visszatérve a filmre, azért tartom fontosnak, hogy ilyen témájú filmek, sorozatok is készüljenek, mert az ember ezekből tanulhatja meg megbecsülni azt, amije van. Mert milyen jellemző, hogy mindenki elégedetlen, hogy mindenki azt gondolja, ez is csak velem történhet meg, csak én lehetek ilyen szerencsétlen. Közben vannak emberek, akik ezerszer több kínt és szenvedést élnek át, akár már gyerekkorban (és mégis képesek megragadni a boldogság minden apró darabkáját!). Ha ilyen filmekből és sorozatokból lenne sok, és nem azokból, amiknek tényleg semmi mondanivalója nincs, akkor több empátia lenne az emberekben, nem fordítanák el az arcukat, ha sérült, beteg, esetleg torz embert látnak. Az, hogy a jelen generációi ennyire érzéketlenek, sajnos pont annak a hibája, hogy a filmekben megszokják(juk), hogy ha megütnek, rögtön felállsz, esetleg egy percig fogod a hasad, de másnap már semmi bajod. Így kialakul az a fajta érzéketlenség, ami miatt még mindig tele a világ éhezőkkel, hajléktalanokkal, megvert, kidobott, megkínzott állatokkal, a többiről már nem is beszélve. Szóval tényleg klassz, hogy ilyeneket is fordítotok, meg hogy egyáltalán van mit fordítani a témában. :) Nagyon köszönöm még egyszer (meg még sokszor), hogy számomra is élvezhetővé tetted a magyar felirattal.

    VálaszTörlés