Kérjük, hogy az általunk készített feliratokat, hardsub videókat NE töltsétek fel semmilyen videómegosztó oldalra sem. Köszönjük, és jó böngészést.

2011. december 4., vasárnap

Long Love Letter 1. rész



Ki-chan elkészült a LLL első részével. Hatalmas köszönet neki. ^^
A leírást pedig Andro készítette.:)

Cím: ロング・ラブレター / 漂流教室
Angol cím: Long Love Letter / Drifting Classroom
Magyar cím: Hosszú Szerelmeslevél / Az eltűnt osztály
Hossz: 11 rész
Műfaj: live-action, sci-fi, emberi dráma, romantikus
TV-adó: Fuji TV
Sugárzás: 2002. január 9. – 2002. március 20.
Betétdal: Yamashita Tatsuro – Loveland Island
A történet:
Misaki Yuka szülei egy virágboltot üzemeltetnek. Yuka annak idején randizott egy Asami Akio nevű férfival, de aztán egy baleset következtében elveszítették egymást szem előtt.
Egy évvel később Yuka még mindig a virágboltban dolgozik, ahol találkozik Akioval. Kiderül, ogy Akio tanár a közeli felső-középiskolában.
Aztán eljön január 7-e, az Újév utáni időszak, amikor kezdődik az iskola. Azonban Akio osztálya valahogy nem akar semmit sem csinálni. Az osztályban az uralmat a népszerű Tadashi Otomo és a lázadó diák, Takamatsu Sho veszi át. Ezen kívül itt van a csinos, tanárnő, Sekiya Noriko, aki bármit megad a diákoknak – de csak a fiúknak -, ha azok hajlandóak neki megtenni egy apró szívességet.
Yuka az iskolába megy, hogy elkérje a pénzt Norikotól egy virágcsokor miatt. Itt találkozik Akioval, akivel veszekedni kezdenek. Ám hirtelen földrengés rázza meg az iskolát, és az egész épület eltűnik. De vajon hová? És miért? Mi történt valójában? Hol vannak a diákok és mi történt velük? És itt kezdődik az egyik legérdekesebb, és talán leghátborzongatóbb dorama története.
A dorama az azonos című mangán alapul, de sajnos azt nem olvastam, így nem tudok összehasonlítást tenni. Ez ráadásul egy olyan dorama, amiről nehéz spoiler nélkül írni, így eléggé megszenvedtem az ismertetővel.
A történet maga ugrál Tokió és aközött a hely között, ahová a diákok kerültek. De hogy hová, arra ők is csak részek múlva jönnek rá.
Szerintem a megvalósítás nagyon jól sikerült, kiválóan példázza, mi is történik az emberrel, ha magára marad, ha csak magára számíthat, na nincs elég élelem, víz, és még számos más dologgal is meg kell küzdenie. Egy csapat diák, két tanár – akik közül egy egyik semmire sem jó -, és egy virágárus nő. Na, és persze számtalan kérdés válaszok nélkül, nehézségek, csapatmunka, félelem, rettegés az ismeretlentől.
A színészek kiválasztása szerintem kiválóan sikerült. Misaki Yuka szerepében ott van Tokiwa Takako, aki már akkoriban is nagy névnek számított. Asami Akiot Kubozuka Yosuke játsza. Rá sokan a Great Teacher Onizuka c. 1998-as live-action-ből emlékezhetnek, ahol az egyik delikvens, de nagyon okos diákot játszotta. A diákok közül olyanokat tudnék kiemelni, mint Yamashita Tomohisa – azaz YamaPi -, aki itt is kiválóan játszik, valamint Yamada Takayuki, Nakajima Hiromi, vagy Suzuki Emi, akik akkoriban kezdtek híressé válni. A Tokióban maradtak között kiemelném Tsumabuki Satoshit, Osugi Rent – az ő neve talán ismerősebb -, vagy Mizukawa Asamit, akik ugyan csak kisebb szerepeket kaptak, ám kiválóan megformálták azokat.
Engem amúgy ez a dorama egy amerikai filmre emlékezetet, ahol egy iskola szintén eltűnt, és mindenféle veszélyes dolgok történtek azokkal, akik elhagyták azután az épületet. Sajnos, a film címére nem emlékszem, de a történet hasonló volt.
Mindenesetre, aki egy nem mindennapi, izgalmas, érdekes, fordulatos történetet keres, ezt ajánlom neki!
Főbb szerepekben:
Az iskola:

Tokió:

MV:

Remélem tetszeni fog. Mert mi imádjuk. *w*

Felirat: Ass Srt

14 megjegyzés :

  1. Wááá köszi:):):) Ezer, millió köszönet érte:D:D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az első rész feliratát és kitartást a többihez :)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen...igyekszem a többivel is=)

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon köszönöm az első rész feliratát! :D Azért töltöttem le, mert megfogott valahogy a története (+ Yamapi :P ) és nem csalódtam, eddig nagyon érdekes a sztori és várom majd a többi részt is~ Még pár színész nagyon ismerős volt, de sajna nem ismertem fel sokat belőle mivel elég régi a dorama, ezért megyek szétnézek kik vannak benne xD Még1x köszi h elkezdtétek! :)

    VálaszTörlés
  5. Én Pi miatt kezdtem el nézni, aztán már nem is ő érdekelt a legjobban, sőt néha igazán megütöttem volna...xD Nekem csak egy csaj ismerős belőle, mert ő volt az Ashita no Joeban is. De az első részben még ő nincs benne. :)Nincs mit. ^^

    VálaszTörlés
  6. Én is csak Pi-Chan miatt fogom megnézni :P
    Oh, Saya az Ashita no Joe-hoz van azt hiszem van magyar felirat...:D Vagy már azzal nézted?

    VálaszTörlés
  7. Tudom, Hikari. :D A Kawaii Fs fordította le. ^^ Imádom. :P

    VálaszTörlés
  8. =) Én is már nagyon meg akarom nézni=)

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok! :) Nagyon megörültem ennek a dorámának, viszont sajnos nem lehet letölteni az első részt, és máshol sem találom :( Tudjátok, mi lehet a baj? :)

    VálaszTörlés
  10. Szia Kaorin! Ő, letörölték, azért nem tudod.. De máris felteszem neked, és akkor elkezdem a többi részét is, ami még nincs újra feltöltve. :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szépen köszööööm :)

    VálaszTörlés
  12. Kedves fordítók, időzítők és mindenki aki ezen a doramán dolgozott!
    Nagyon szépen köszönöm az áldozatos munkátokat! Igaz megvártam még teljesen elkészültök vele, és csak utána néztem meg, de akkor is egy hatalmas élmény volt megnézni. YamaPi és a többi szereplő is Isteni Én valahogy mégse értettem a végét, sőt se nővérem, se anya. De azért még egyszer nagyon, nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Egy olyan hatalmas gondom lenne, hogy a feliratok nagyrészét hiába szedem le, azok szinte mind csak angol feliratként indulnak el.Láttam, hogy animeaddictra is feltöltötted őket, de azok is csak angolul indulnak, sőt a d-addictosak is. Mi lehet a gond?

    VálaszTörlés