Kérjük, hogy az általunk készített feliratokat, hardsub videókat NE töltsétek fel semmilyen videómegosztó oldalra sem. Köszönjük, és jó böngészést.

2017. február 7., kedd

Kirawareru Yuuki 1.rész


Nem csak Ki-chan szorgoskodik új doramákkal; 
az én újabb projektemnek is elkészültem az első részével. Jó szórakozást! :)

Raw: 001 002
Felirat: Ass Srt

Cím:  嫌われる勇気/Kirawareru Yuuki
Műfaj: detektív
Sugárzó csatorna: Fuji TV
Részek száma: ??
Vetítés kezdete: 2017.01.12.
Vetítés vége: 2017.03.?
Sugárzás ideje: minden csütörtök 22:00
Főcímdal: NEWS - EMMA
Záródal: Otsuka Ai - Watashi

Szereplők:

  • Karina mint Ando Ranko
  • Sakurada Hiyori mint fiatal Ranko
  • Kato Shigeaki mint Aoyama Toshio
  • Shiina Kippei mint Daimonji Tetsuto
  • Sagara Itsuki mint Souma Meiko
  • Totsugi Shigeyuki mint Komiyama Masaaki
  • Maruyama Tomomi mint Urabe Yoshitaka
  • Sakurada Dori mint Miyake Takatoshi
  • Iitoyo Marie mint Magari Michiko
  • Okazaki Sae mint Murakami Yukina
  • Judai Satoshi mint Hijikata Toshiro
  • Masana Bokuzo mint Kaji Junnosuke
  • Masu Takeshi mint Handa Yosuke
Leírás:
Ando Ranko nyomozóként dolgozik a Fővárosi Rendőrségen. Egy gyilkossági ügy kellős közepén beosztanak hozzá egy újonc nyomozót, akivel nem indul túl fényesen a kapcsolatuk. Ugyanis míg Ando egy olyan személy, aki mindig a saját akarata szerint cselekszik, nem foglalkozik mások véleményével és nem érdekli, ha az emberek utálják őt, addig újonc társa, a lelkes Aoyama Toshio fontosnak tartja, ha mások jó véleménnyel vannak róla. Az ellentétes páros elkezd együtt dolgozni a gyilkossági ügyön, és a közös munka egyáltalán nem alapszik megalkuvásokon. 

A dorama alapját egy azonos címmel rendelkező könyv szolgáltatta, melynek két szerzője Ichiro Kishimi és Fumitake Koga. A könyv egy 19-20. századi osztrák pszichológus, Alfred Adler individuálpszichológiájáról íródott. A Kirawareru Yuuki (vagyis: Bátorság ahhoz, hogy utáljanak) egy olyan teória, mely szerint az ember minden aggodalma társadalmi aggodalom, tehát más emberekre vezethető vissza. Az egyénnek tehát nem kéne foglalkoznia azzal, mások hogyan vélekednek róla, és úgy élnie az életét, ahogy ő szeretné, viszont ennek a pszichológiának a gyakorlására csak nagyon kevesen képesek. Ando Ranko tökéletes példája az Adler Pszichológiával született embereknek.

Bár még csak az első részt láttam, nagyon megtetszett a dorama egyedi hangulata, amit ennek a pszichológiai témának köszönhetünk. Karinát eddig is szerettem, Shige karaktere pedig szerintem nagyon szeretnivaló, de remélem, hogy ahogy haladnak a részek, megváltozik majd az Andóval való kapcsolata, és több szerepet kap az ügyekben, mert a leírásokban úgy mutatták be, mint egy olyan detektívet, aki okos és jó meglátásai vannak a dolgokra, illetve jó emberismerő. A dorama - a pszichológiai beütésen kívül- egyébként tipikus detektív-hangulatú, megfűszerezve még egy-két vicces személyiséggel. Csak remélni tudom, hogy nem veszít a minőségéből. ^^

A feliratról annyit, hogy nem tudom, milyen rendszerességel fogom hozni, ugyanis még csak az első rész van kész az angolból is, a fordító nem halad túl gyorsan, mert nem gyakorlott a hosszabb fordításokban, ezért kérem a türelmeteket. :)
[Amúgy remélem, hogy szeretitek a detektíves doramákat, mert ebből most lesz egy-kettő az oldalon. c:]

4 megjegyzés :

  1. Nagyon köszi a feliratot. Én folyamatosan nézem, ahogyan teszik fel a netre és már a negyedik résznél járok. Tényleg nagyon izgalmas sztori és remélem, hogy egy kis románc azért lesz Ando és Aoyama között

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, érdekes kis páros lenne, de én is megnézném őket. :D Nagyon szívesen! :)

      Törlés
  2. Köszönet ezért a történetért, valahogy rákaptam a japán krimire is...Kata58

    VálaszTörlés
  3. szuper, hogy az ázsián sikerült leszednem...Kata58

    VálaszTörlés